Kakaová bábovka - poloviční várka

Recepty, Moučníky

Suroviny

75 g másla
70 g cukru
2 vejce
140 g polohrubé mouky
75 ml mléka
1 velká lžíce kakaa
1/4 balíčku kypřícího prášku
tuk na vymazání nebo olej
hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky a ušleháme do lehké pěny, přidáme část prosáté mouky a mléko.

  2. Z bílku ušleháme sníh, vmícháme jej do těsta střídavě se zbylou moukou, kterou jsme proseli s kakaem a kypřícím práškem.

  3. Těsto nalijeme do menší bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a vložíme do dobře vyhřáté trouby, po chvilce příkon tepla zmírníme a dále pečeme v mírně vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!