Kakaová bábovka - poloviční várka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 75 g másla
- 70 g cukru
- 2 vejce
- 140 g polohrubé mouky
- 75 ml mléka
- 1 velká lžíce kakaa
- 1/4 balíčku kypřícího prášku
- tuk na vymazání nebo olej
- hrubá mouka na vysypání formy
Postup Kakaová bábovka - poloviční várka
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky a ušleháme do lehké pěny, přidáme část prosáté mouky a mléko.
Z bílku ušleháme sníh, vmícháme jej do těsta střídavě se zbylou moukou, kterou jsme proseli s kakaem a kypřícím práškem.
Těsto nalijeme do menší bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a vložíme do dobře vyhřáté trouby, po chvilce příkon tepla zmírníme a dále pečeme v mírně vyhřáté troubě.