Krůtí roláda s rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší plátek krůtího masa
1 plátek másla
2 vejce
sůl
plnotučná hořčice
1 naťová cibulka
1/2 červené papriky
2 plátky šunky
1 bujón
500 ml vody
2 lžíce slunečnicového oleje
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa naklepeme a osolíme.

  2. Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka.

  3. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky, cibulkou a na proužky nakrájeným 1 plátkem šunky. Svineme do rolády a zpevníme nití, vytékající vejce nevadí. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a přidáme bujón. Jakmile se bujón rozpustí, hrnec uzavřeme a dusíme asi 35 minut.

  4. Roládu vyndáme a do šťávy přidáme zbytek papriky nakrájenou na drobno. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, provaříme a před odstavením vmícháme 1 plátek šunky nakrájené na nudličky. Z rolády odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Krůtí roládu podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!