Krůtí roláda s rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 větší plátek krůtího masa
- 1 plátek másla
- 2 vejce
- sůl
- plnotučná hořčice
- 1 naťová cibulka
- 1/2 červené papriky
- 2 plátky šunky
- 1 bujón
- 500 ml vody
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- hladká mouka
Postup Krůtí roláda s rýží
Postup přípravy receptu
-
Plát masa naklepeme a osolíme.
Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka.
Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky, cibulkou a na proužky nakrájeným 1 plátkem šunky. Svineme do rolády a zpevníme nití, vytékající vejce nevadí. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a přidáme bujón. Jakmile se bujón rozpustí, hrnec uzavřeme a dusíme asi 35 minut.
Roládu vyndáme a do šťávy přidáme zbytek papriky nakrájenou na drobno. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, provaříme a před odstavením vmícháme 1 plátek šunky nakrájené na nudličky. Z rolády odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Krůtí roládu podáváme s rýží.