Domaci houbove ravioli s pecenou omackou
Recepty, TěstovinySuroviny
- na těstoviny:
- 200 g hladké mouky
- 2 větší vejce + 1 mensi na potirani testa
- kapka olivového oleje
- špetka soli
- podle potřeby trochu vody
- na náplň:
- 200 g čerstvých žampionů
- 100 g porku
- 80 g sýru mozzarella
- sůl
- pepř
- na omáčku:
- 4 velká rajčata
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- kousek řapíkatého celeru
- kousek bulvy fenyklu
- 1/2 červeného paprikového lusku
- 1 lžička tymianu
- 1 lžíce balsamikového octa
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- do omáčky po upečeni:
- 300-350 g rajčat ve vlastni šťávě
- 6 ks černe olivy
- 1 lžička kapary
- hrst čerstvé bazalky
- třtinový cukr (nebo klasicky cukr)
- sůl
- pepř
Postup Domaci houbove ravioli s pecenou omackou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těstoviny smícháme, vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladu cca 45 minut odpočinout.
Pórek nakrájíme na drobno, krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na menší kousky pokrájené žampiony, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka cca 15 minut. Necháme vychladnout a přimícháme nastrouhanou mozzarellu.
Všechny suroviny na omáčku dáme do zapékací nádoby (zeleninu nakrájíme na větší kusy), promícháme a při 160°C cca 1 hodinu pečeme.
Necháme trochu vychladnout i s vypečenou šťávou a přendáme do foof procesoru, přidáme rajčata ve vlastní šťávě, černé olivy, kapary, bazalku a rozmixujeme na kaši. Na mírném ohni necháme cca 15 minut probublat a dochutíme cukrem, solí a pepřem.
Těsto na pomoučněné pracovní ploše rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžíci náplně, kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomocí formičky uzavřeme.
Vaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Promícháme s kapkou olivového oleje. Podáváme s pečenou omáčkou.