Domaci houbove ravioli s pecenou omackou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

na těstoviny:
200 g hladké mouky
2 větší vejce + 1 mensi na potirani testa
kapka olivového oleje
špetka soli
podle potřeby trochu vody
na náplň:
200 g čerstvých žampionů
100 g porku
80 g sýru mozzarella
sůl
pepř
na omáčku:
4 velká rajčata
1 menší cibule
3 stroužky česneku
kousek řapíkatého celeru
kousek bulvy fenyklu
1/2 červeného paprikového lusku
1 lžička tymianu
1 lžíce balsamikového octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
do omáčky po upečeni:
300-350 g rajčat ve vlastni šťávě
6 ks černe olivy
1 lžička kapary
hrst čerstvé bazalky
třtinový cukr (nebo klasicky cukr)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těstoviny smícháme, vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladu cca 45 minut odpočinout.

  2. Pórek nakrájíme na drobno, krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na menší kousky pokrájené žampiony, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka cca 15 minut. Necháme vychladnout a přimícháme nastrouhanou mozzarellu.

  3. Všechny suroviny na omáčku dáme do zapékací nádoby (zeleninu nakrájíme na větší kusy), promícháme a při 160°C cca 1 hodinu pečeme.

  4. Necháme trochu vychladnout i s vypečenou šťávou a přendáme do foof procesoru, přidáme rajčata ve vlastní šťávě, černé olivy, kapary, bazalku a rozmixujeme na kaši. Na mírném ohni necháme cca 15 minut probublat a dochutíme cukrem, solí a pepřem.

  5. Těsto na pomoučněné pracovní ploše rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžíci náplně, kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomocí formičky uzavřeme.

  6. Vaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Promícháme s kapkou olivového oleje. Podáváme s pečenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!