Lovecký králík na boku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 6 plátků libovějšího vepřového boku bez kosti
- 1 rozporcovaný králík
- 1 kávová lžíce koření Zvěřina“ (Vitana)
- 1 kávová lžíce koření Divočina“ (Vitana)
- 1 kávová lžíce kuliček jalovce (cca 10 ks)
- sůl
- pepř
- olej
- cibule
- palice česneku
- mrkev
- celer
- petržel
- uzený špek
Postup Lovecký králík na boku
Postup přípravy receptu
-
Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou olejovo-kořeněnou směs z v hmoždíři drceného jalovce, koření Zvěřina + Divočina“ a oleje.
Maso dle svých zvyklostí osolíme a vložíme do připraveného pekáče a to tak, že střídavě klademe porci vepřového a králičího.
Maso na povrchu poklademe na hrubé kusy pokrájenou kořenovou zeleninou, a kousky uzeného špeku. Podlijeme 2 dl vody a přikryté dáme péct na střední teplotu do trouby na cca 2-3 hodiny. Zhruba vždy po hodině pečínku zkontrolujme a poslední hodinu intenzivně přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení uděláme z výpeku tzv. loveckou omáčku, do které propasírujeme polovinu kořenové zeleniny, čímž se nám i zahustí a podáváme s vařeným bramborem.