Lovecký králík na boku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

6 plátků libovějšího vepřového boku bez kosti
1 rozporcovaný králík
1 kávová lžíce koření Zvěřina“ (Vitana)
1 kávová lžíce koření Divočina“ (Vitana)
1 kávová lžíce kuliček jalovce (cca 10 ks)
sůl
pepř
olej
cibule
palice česneku
mrkev
celer
petržel
uzený špek

Postup přípravy receptu

  1. Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou olejovo-kořeněnou směs z v hmoždíři drceného jalovce, koření Zvěřina + Divočina“ a oleje.

  2. Maso dle svých zvyklostí osolíme a vložíme do připraveného pekáče a to tak, že střídavě klademe porci vepřového a králičího.

  3. Maso na povrchu poklademe na hrubé kusy pokrájenou kořenovou zeleninou, a kousky uzeného špeku. Podlijeme 2 dl vody a přikryté dáme péct na střední teplotu do trouby na cca 2-3 hodiny. Zhruba vždy po hodině pečínku zkontrolujme a poslední hodinu intenzivně přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení uděláme z výpeku tzv. loveckou omáčku, do které propasírujeme polovinu kořenové zeleniny, čímž se nám i zahustí a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!