Staročeský závin se zmrzlinou a šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 balení lístového těsta
- 100 g pomletého máku
- cukr krystal
- rozinky
- 4 nastrouhaná jablka
- mletá skořice
- hladká mouka
- rozpuštěné máslo
- vajíčko
- moučkový cukr na posypání
- vanilková zmrzlina
- šlehačka
Postup Staročeský závin se zmrzlinou a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Z těsta vyválíme dvě placky, potřeme je rozpuštěným máslem, hustě posypeme mákem a poklademe jablky.
Přidáme rozinky, skořici, cukr. Svineme do závinu a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do rozpálené trouby asi na půl hodiny.
Po upečení potřeme máslem, necháme vychladnou, nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme se zmrzlinou a šlehačkou.