Risotto chorizo (pikantní chuti)

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 klobáska chorizo (můžeme nahradit i jinou klobáskou)
1 červená paprika
1 mrkev
1 cibule
50-70 g rajčatového protlaku (3 lžíce, může být i kečup)
1 kávová lžička chilli omáčky
rýže
sůl
pepř
olej
paprika mletá dle vlastní potřeby
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (ze sáčku nebo bez) propláchneme a vložíme do vařicí osolene vody na 10-15 minut.

  2. Mezitím nakrajíme cibuli, mrkev (očistěnou), papriku červenou a chorizo klobásku.

  3. Cibuli osmahneme na nahřátem tuku do zlatova, přidáme nakrajenou mrkev a papriku červenou a mletou.

  4. S měs s chorizo klobáskou smažíme 3 minuty a přidáme uvařenou rýži, smažíme a zároveň přidáme protlak a chili omáčku.

  5. Dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, můžeme i majorankou atd., dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!