Indická krůtí pochoutka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 střední cibule
- 2 bobkové listy
- 2 hřebíčky
- 4 kuličky barevného pepře
- 2 chilli papričky
- špetka kardamonu
- špetka římského kmínu
- sůl
- 1/2 konzervy loupaných rajčat
- 2 dcl vody
- čerstvá rajčata
Postup Indická krůtí pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na kousky a cibuli na čtvrtky.
Na oleji osmahneme kousky cibule až zesklovatí, poté ji vyndáme.
Na pánvičku dáme bobkový list, hřebíček, pepř a chilli papričky a vše orestujeme asi 2 minuty - pozor, aby se koření nespálilo. Koření vyndáme - použijeme ho později.
Na pánev dáme krůtí kousky a ostatní koření = kardamon,římský kmín a sůl.
Prudce osmahneme a přidáme nakrájená loupaná rajčata.
Podlijeme vodou, přidáme první várku koření, kterou jsme orestovali a vyndali. Maso dusíme až je měkké.
Ke konci přidáme orestovanou cibuli.
Hotovou směs podáváme na indickém chlebu naan.
Pod směs jsem ještě nakrájela čerstvá rajčata.