Ježečci

Recepty, Zdobení

Suroviny

Linecké těsto
mandle
kokos nebo kuličky
čokoládovou polevu cukr
kakao na vaření - stačí lžíce
trochu vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Lžící vezmem trochu lineckého těsta a vytvoříme oválek, do kterého vložíme mandli.

  2. Oválek upravíme a vytvoříme čumáček tak akorát podle velikosti oválku.

  3. Poskládáme na plech vždy aspoň 4 cm od sebe a upečeme.

  4. Pak necháme bobánky vychladnout.

  5. Čokoládovou polevu uděláme tak, že smícháme cukr s trochou kakaa a troškou vlažné vody.

  6. Vedle si připravíme mističku kokosu nebo to, v čem chceme obalovat.

  7. Vezmeme ježečka a jakoby zadeček namočíme do čokolády a hned ponoříme do kokosu.

  8. Vezmeme ještě špejli, tu namočíme do polevy a uděláme ježečkovi očička.

  9. Ježečky skládáme na tác nebo talíř a počkáme, až čokoláda ztuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!