Ježečci
Recepty, ZdobeníSuroviny
- Linecké těsto
- mandle
- kokos nebo kuličky
- čokoládovou polevu cukr
- kakao na vaření - stačí lžíce
- trochu vlažné vody
Postup Ježečci
Postup přípravy receptu
-
Lžící vezmem trochu lineckého těsta a vytvoříme oválek, do kterého vložíme mandli.
Oválek upravíme a vytvoříme čumáček tak akorát podle velikosti oválku.
Poskládáme na plech vždy aspoň 4 cm od sebe a upečeme.
Pak necháme bobánky vychladnout.
Čokoládovou polevu uděláme tak, že smícháme cukr s trochou kakaa a troškou vlažné vody.
Vedle si připravíme mističku kokosu nebo to, v čem chceme obalovat.
Vezmeme ježečka a jakoby zadeček namočíme do čokolády a hned ponoříme do kokosu.
Vezmeme ještě špejli, tu namočíme do polevy a uděláme ježečkovi očička.
Ježečky skládáme na tác nebo talíř a počkáme, až čokoláda ztuhne.