Římovské maso pod sýrovou poklicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
3 cibule
olej
mletá sladká paprika
sůl
vývar z masoxu
300 g strouhaného sýra
1 bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji osmažíme dorůžova. Naklepané kotlety osolíme dle chuti, poprášíme paprikou. Maso vložíme do pekáčku na osmaženou cibuli, podlijeme vývarem z masoxu a pečeme v troubě při teplotě 200°C do změknutí masa asi 20 minut.

  2. Rozpečené kotlety rovnoměrně pokryjeme hmotou ze strouhaného sýra a bílého jogurtu, kterou rozprostřeme i po celé ploše pekáčku.

  3. Pečeme ještě dalších 15 minut, můžeme i déle, podle barvy. Podáváme s vařenými brambory a se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!