Tuňákové špízy se zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 300 g tuňáka
- 1 silnostěnná paprika
- 6 šalotek
- 150 g cherry rajčat
- 100 g rukoly
- sůl
- citronový pepř
- citronová šťáva
- čerstvý tymián
- olivový olej
- balsamico
Postup Tuňákové špízy se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Rybu nakrájíme na menší kousky, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Papriku i šalotky očistíme a nakrájíme. Rybu a zeleninu střídavě napícháme na špejli.
Pekáček vyložíme pečícím papírem, vložíme špízy, přidáme rajčata, zbylé šalotky, větvičky tymiánu a vše zakápneme olivovým olejem Vložíme do trouby (vyhřáté na cca 180°) a krátce pečeme. Ryba nesmí být vysušená, trvá to přibližně 10 minut. Rajčata se šalotkou vyndáme z pekáčku, dáme do misky, promícháme s rukolou a dochutíme solí, pepřem a balsamicem.
Salát rozdělíme na talíře a položíme na něj rybí špízy.