Tuňákové špízy se zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g tuňáka
1 silnostěnná paprika
6 šalotek
150 g cherry rajčat
100 g rukoly
sůl
citronový pepř
citronová šťáva
čerstvý tymián
olivový olej
balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájíme na menší kousky, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Papriku i šalotky očistíme a nakrájíme. Rybu a zeleninu střídavě napícháme na špejli.

  2. Pekáček vyložíme pečícím papírem, vložíme špízy, přidáme rajčata, zbylé šalotky, větvičky tymiánu a vše zakápneme olivovým olejem Vložíme do trouby (vyhřáté na cca 180°) a krátce pečeme. Ryba nesmí být vysušená, trvá to přibližně 10 minut. Rajčata se šalotkou vyndáme z pekáčku, dáme do misky, promícháme s rukolou a dochutíme solí, pepřem a balsamicem.

  3. Salát rozdělíme na talíře a položíme na něj rybí špízy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!