Roláda z červené řepy
Recepty, PředkrmySuroviny
- Roláda:
- 4 červené řepy (uvařené a oloupané)
- 1 červená cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky provensálského koření
- 1 lžička sušeného česneku
- pepř
- sůl
- 3 lžíce hl. mouky
- 2 vejce
- 100 g tvrdého sýra
- Náplň:
- 1 pomazánkové máslo
- 25 g másla
- 50 g měkkého sýra
- 1 až 2 stroužky česneku
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce pažitky
Postup Roláda z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme červenou řepu, okořeníme provensálským kořením, česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme dva žloutky, nastrouhaný sýr, mouku a promícháme.Z bílků ušleháme sníh a do směsi pomalu vmícháme.
Hotovou směs rozprostřeme na plech na pečící papír a pečeme na 180°C cca 20 minut.
Mezitím si připravíme náplň z pomazánkového másla, másla, sýru, rozmačkaného česneku a jogurtu. Vše dobře vyšleháme.
Náplň klademe na upečenou a vychladlou placku, posypeme pažitkou a placku zarolujeme do rolády. Dáme na hodinu do ledničky a podáváme nakrájené na plátky s pečivem.