Polévka z polníčku a rukoly s uzenou slaninou a krutony
Recepty, PolévkySuroviny
- ½ balení polníčku
- ½ balení rukoly
- 2 brambory
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 1.5 l zeleninového vývaru nebo voda a zeleninový gelový bujon
- sůl
- pepř
- olej
- 1 houska
- 1 balení uzeného špeku (125 g)
- Dále:
- kousek polníčku a mrkve na ozdobu
- lžíce zakysané smetany
Postup Polévka z polníčku a rukoly s uzenou slaninou a krutony
Postup přípravy receptu
-
Polníček a rukolu dobře opereme. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Mrkev a housku na kolečka. Česnek na plátky.
V hrnci s trochou oleje zpěníme cibuli, přidáme mrkev, česnek a chvíli restujeme, než se česnek rozvoní. Dále přidáme brambory, polníček, rukolu a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor a mrkve.
Mezitím na pánvi opražíme uzenou slaninu a na grilovací pánvi housku. Můžeme na sucho nebo s kapkou oleje.
Uvařenou polévku rozmixujeme a je-li potřeba, ještě dochutíme.
Nandáme na talíře, dozdobíme krutony, uškvařenou slaninou, kouskem zeleného polníčku, mrkve a pokapeme zakysanou smetanou.