Polévka z polníčku a rukoly s uzenou slaninou a krutony

Recepty, Polévky

Suroviny

½ balení polníčku
½ balení rukoly
2 brambory
1 mrkev
1 cibule
1-2 stroužky česneku
1.5 l zeleninového vývaru nebo voda a zeleninový gelový bujon
sůl
pepř
olej
1 houska
1 balení uzeného špeku (125 g)
Dále:
kousek polníčku a mrkve na ozdobu
lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Polníček a rukolu dobře opereme. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Mrkev a housku na kolečka. Česnek na plátky.

  2. V hrnci s trochou oleje zpěníme cibuli, přidáme mrkev, česnek a chvíli restujeme, než se česnek rozvoní. Dále přidáme brambory, polníček, rukolu a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor a mrkve.

  3. Mezitím na pánvi opražíme uzenou slaninu a na grilovací pánvi housku. Můžeme na sucho nebo s kapkou oleje.

  4. Uvařenou polévku rozmixujeme a je-li potřeba, ještě dochutíme.

  5. Nandáme na talíře, dozdobíme krutony, uškvařenou slaninou, kouskem zeleného polníčku, mrkve a pokapeme zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!