Moučník ze sušenek a chalvy s tvarohovou náplní a hruškami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 150 g kakaových sušenek (měla jsem kakaové věnečky)
- 80 g změklého másla
- 180 g oříškové chalvy
- Na náplň:
- 8 menších hrušek (nebo 4 velké hrušky)
- 2 PL šťávy z citronu
- 750 g měkkého tvarohu
- 3 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1 vanilkový puding
- 160 g rozpuštěného másla
Postup Moučník ze sušenek a chalvy s tvarohovou náplní a hruškami
Postup přípravy receptu
-
V sáčku rozdrtíme sušenky a chalvu s oříšky (nebo v sekáčku) a smícháme se změklým máslem. Tuto hmotu dáme na chvíli do chladu. Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Zakapeme šťávou z citronu, aby nezhnědly.
Tvaroh vyšleháme s vejci, oběma cukry a pudinkovým práškem, který jsme rozmíchali ve vlažném másle. Pudink získá smícháním s vlažným rozpuštěným máslem na hustší konzistenci. Sušenkovou drť s chalvou a máslem upěchujeme do máslem vymazané koláčové keramické formy.
Tvarohovou hmotu s pudinkem přemístíme na upěchovaný korpus a naskládáme na ni poloviny připravených hrušek. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Moučník posypeme drcenou chalvou.