Salát z černé čočky s kukuřicí a Lučinou
Recepty, SalátySuroviny
- 2 hrnky černé čočky Beluga
- 1 l vody
- sůl
- 2 lžíce sterilované kukuřice
- 2 lžíce olivového oleje
- 120 g termizovaného sýra typu Lučina, žervé
- 1 stroužek česneku
- 2 jarní cibulky
- 5 cherry rajčat
Postup Salát z černé čočky s kukuřicí a Lučinou
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a v osolené vodě vaříme 30 min. na skus (Beluga je pevnější, nerozvaří se jako běžná čočka).
Smícháme sýr, olej a utřený česnek, vmícháme propláchnutou a okapanou čočku, kukuřici, nasekanou cibuli a čtvrtky rajčat. Podáváme na chlebu nebo jako přílohu k masu.