Kynuté záviny, koláče ze šlehačky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 ml šlehačky nebo bílého jogurtu
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 6 lžíc rozpuštěného másla
- 3 lžíce cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra z 1 citronu nebo pomeranče
- špetka soli
- 500 g polohrubé mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- Na náplň:
- tvaroh
- povidla
- mák
- ovoce
- marmeláda
- kakao
- čokoláda
Postup Kynuté záviny, koláče ze šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny v pekárně nastavíme na program těsto.
Pak na vále zpracujeme bud záviny, buchty, koláče a nebo rohlíčky. Plníme dle chuti.
Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě nakynout. Potřeme rozpuštěným máslem.
Pečeme v předehřáté troubě do růžova. Pocukrujeme.