Bramborový salát s fazolkami a sušenými rajčaty

Recepty, Saláty

Suroviny

4-5 brambor vařených ve slupce
200 g mražených fazolových lusků
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 sklenka sušených rajčat v oleji
sůl
pepř
100 ml bílého jogurtu
2 lžíce majonézy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Fazolky vsypeme do vroucí vody a povaříme, ale ne úplně doměkka. Necháme zchladnout.

  2. Do mísy nakrájíme jarní cibulky, přidáme česnek nasekaný najemno, vychladlé fazolové lusky nakrájené na menší kousky, okapaná a nakrájená rajčátka a brambory. Podle chuti základ salátu osolíme, opepříme a smícháme s jogurtem a majonézou. Salát dáme před podáváním alespoň na hodinu vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!