Smetanový tunel s roládkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- Smetanový krém:
- 2 zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- 1 šlehačka
- 100 ml ovocné šťávy
- želatinového ztužovače za studena
Postup Smetanový tunel s roládkou
Postup přípravy receptu
-
Upečeme si plát piškotu, který bude mít velikost na výšku tolik cm, co forma na srnčí hřbet na délku.
2 lžíce cukru vyšleháme s bílky do tuha, žloutky našleháme se zbylým cukrem, přidáme kakao, mouku a nakonec lehce sníh.
Pečeme na pečícím papíru.
Z upečeného plátu ukrojíme obdélník o velikosti formy, takové víčko.. zbytek piškotu natřeme marmeládou /jahodovou/ a srolujememe na roládku.
Smetanový krém připravíme ze 2 zakysaných smetan, 2 vanilkových cukrů, 1 ušlehané šlehačky, 100ml šťávy z ovoce a želatinového ztužovače za studena.
Formu vyložíme potravinářskou folií, ozdobíme ovocem, dáme část krému, vložíme roládku, přidáme zbytek krému a přiklopíme plátem piškotu. Lehce zatížíme.
Dáme do chladna nejlépe přes noc. Vyklopíme.