Zelná polévka s kousky masa a rajčaty
Recepty, PolévkySuroviny
- 250-300 g vepřové plece
- 400 g kysaného zelí (bez nálevu, ten vypijeme)
- konzerva sekaných rajčat
- větší cibule
- lžíce sádla
- bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- kmín
- cukr
- sušený libeček
- vařené brambory 1 na porci
- zakysaná smetana podle chuti
Postup Zelná polévka s kousky masa a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno a zelí překrájíme. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho orestujeme.
Přidáme koření, sůl a po chvíli rajčata. Maso zaprášíme moukou a vsypeme zelí. Dolijeme vývarem nebo vodou a vaříme 20-25 minut do změknutí masa.
Polévku dochutíme a můžeme podávat. Na talíř dáme lehce zmáčklou bramboru a zalijeme polévkou. Můžeme přidat lžičku zakysané smetany.