Zelná polévka s kousky masa a rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

250-300 g vepřové plece
400 g kysaného zelí (bez nálevu, ten vypijeme)
konzerva sekaných rajčat
větší cibule
lžíce sádla
bobkový list
3 kuličky nového koření
hladká mouka
sůl
pepř
kmín
cukr
sušený libeček
vařené brambory 1 na porci
zakysaná smetana podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno a zelí překrájíme. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho orestujeme.

  2. Přidáme koření, sůl a po chvíli rajčata. Maso zaprášíme moukou a vsypeme zelí. Dolijeme vývarem nebo vodou a vaříme 20-25 minut do změknutí masa.

  3. Polévku dochutíme a můžeme podávat. Na talíř dáme lehce zmáčklou bramboru a zalijeme polévkou. Můžeme přidat lžičku zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!