Kuřecí řízečky s medovo-česnekovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na 3 cm kousky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 velká vejce, prošlehaná
- 2 hrnky strouhanky z bílého pečiva
- Dále:
- olej
- 2 lžičky sezamových semínek
- 2 jarní cibulky + rýže k podávání
- Na medovo-česnekovou omáčku:
- 80 ml medu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup Kuřecí řízečky s medovo-česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč vymažte olejem. Nakrájené maso, osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Řízečky dejte do připraveného pekáče a pečte 15-20 minut dozlatova.
Pak v kastrůlku na středním ohni smíchejte med, česnek a sójovou omáčku. Do hrnku nalijte asi třetinu vody, přimíchejte škrob, prošlehejte a směs vlijte do kastrůlku. Počkejte minutu či dvě, až začne omáčka houstnout a tmavnout, vzniklou směsí řízečky polijte a promíchejte.
Podávejte posypané sezamem, s ochucenou rýží, hranolkami, bramborami. Omáčky není dost, aby se rýže pořádně nasákla.