Kuřecí řízečky s medovo-česnekovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou, nakrájených na 3 cm kousky
sůl
čerstvě mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
2 hrnky strouhanky z bílého pečiva
Dále:
olej
2 lžičky sezamových semínek
2 jarní cibulky + rýže k podávání
Na medovo-česnekovou omáčku:
80 ml medu
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč vymažte olejem. Nakrájené maso, osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Řízečky dejte do připraveného pekáče a pečte 15-20 minut dozlatova.

  2. Pak v kastrůlku na středním ohni smíchejte med, česnek a sójovou omáčku. Do hrnku nalijte asi třetinu vody, přimíchejte škrob, prošlehejte a směs vlijte do kastrůlku. Počkejte minutu či dvě, až začne omáčka houstnout a tmavnout, vzniklou směsí řízečky polijte a promíchejte.

  3. Podávejte posypané sezamem, s ochucenou rýží, hranolkami, bramborami. Omáčky není dost, aby se rýže pořádně nasákla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!