Rakytníkovo-pomerančový džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

350 ml čerstvé pomerančové šťávy
250-300 ml rakytníkové šťávy
400 g cukru
želírovací fix prášek 2v1 nebo želírovací cukr

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a na elektrickém citrusovém odšťavovači odšťavíme. V receptech na pomerančovou marmeládu se většinou doporučuje pomeranče filátkovat, což je docela piplačka. Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala.

  2. Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce.

  3. Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu.

  4. Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete.

  5. Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!