Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky (prostě.. prsa)
1 velká červená chilli paprička
3 cm čerstvého zázvoru
1 velký stroužek CS česneku nebo 3 cizí...
svazek čerstvého koriandru
4 lžíce Wok oil oriental (made in Kaufland)
5 lžic arašídového másla
150 ml kuřecího vývaru nejlépe domácího
200 g řeckého jogurtu (toto striktně, nenahrazovat kysanou smetanou atd.)
malá plechovka 165 ml) kokosového mléka
300 g jasmínové rýže

Postup přípravy receptu

  1. Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru na hrubší pastu. Já jsem použila strunový drtič z Tupperware. Je-li třeba, přidejte pár kapek vody.

  2. Ve woku rozpalte olej, očistěte maso od blan, kostiček, omyjte, řádně osušte, překrájejte na větší kusy a vhoďte do pánve. Zhruba 5 minut zprudka opékejte za intenzivního míchání ze všech stran.

  3. Přimíchejte umixovanou pastu a ještě chvilku promíchejte s masem. Pak přidejte arašídové máslo, vývar, jogurt a osolte. Za mírného probublávání vařte cca 10 minut. Poté přidejte kokosové mléko a vařte do úplného změknutí masa a zhoustnutí omáčky. Přidejte zbylé lístky koriandru.

  4. Jasmínovou rýži uvařte dle svých zvyklostí nebo dle návodu na obalu.

  5. Na talíři dozdobíme chilli papričkami a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!