Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky (prostě.. prsa)
- 1 velká červená chilli paprička
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1 velký stroužek CS česneku nebo 3 cizí...
- svazek čerstvého koriandru
- 4 lžíce Wok oil oriental (made in Kaufland)
- 5 lžic arašídového másla
- 150 ml kuřecího vývaru nejlépe domácího
- 200 g řeckého jogurtu (toto striktně, nenahrazovat kysanou smetanou atd.)
- malá plechovka 165 ml) kokosového mléka
- 300 g jasmínové rýže
Postup Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru na hrubší pastu. Já jsem použila strunový drtič z Tupperware. Je-li třeba, přidejte pár kapek vody.
Ve woku rozpalte olej, očistěte maso od blan, kostiček, omyjte, řádně osušte, překrájejte na větší kusy a vhoďte do pánve. Zhruba 5 minut zprudka opékejte za intenzivního míchání ze všech stran.
Přimíchejte umixovanou pastu a ještě chvilku promíchejte s masem. Pak přidejte arašídové máslo, vývar, jogurt a osolte. Za mírného probublávání vařte cca 10 minut. Poté přidejte kokosové mléko a vařte do úplného změknutí masa a zhoustnutí omáčky. Přidejte zbylé lístky koriandru.
Jasmínovou rýži uvařte dle svých zvyklostí nebo dle návodu na obalu.
Na talíři dozdobíme chilli papričkami a koriandrem.