Červená čočka s řapíkatým celerem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 větší cibule
- 2 řapíky celeru
- 2 cm pórku
- olivový olej
- 350 g červené čočky
- 1 PL hořčice
- 350 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
- 200 ml smetany
- sůl
- čerstvý mletý pepř
Postup Červená čočka s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, pórek a řapíkatý celer si očistíme a nakrájíme.
Na oleji zpěníme cibuli a pórek, přidáme celer a vše orestujeme.
Do orestovaného základu přidáme propláchnutou čočku a lžíci hořčice. Podlijeme vývarem a necháme dusit zhruba 10 min.
Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem a solí a dovaříme doměkka.