Dhal z červené čočky a brambor

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek červené čočky
1 menší cibule
1 střední brambora (na kostičky)
olej
zázvor (čerstvý pokrájený, může být sušený)
rajčatový protlak
sůl
červená kari pasta
pískavice (řecké seno, fenugreek)
česnek
chilli
2 lžíce (rostlinné) smetany (nebo kokosového mléka)
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku důkladně propláchneme. Na oleji orestujeme dozlatova pokrájenou cibuli. Přidáme zázvor, římský kmín, bramboru, slitou čočku, česnek, pískavici a rajčatový protlak a zalijeme vodou. Vaříme, až než změkne čočka i brambora. Poté zjemníme smetanou nebo mlékem, osolíme a dochutíme kari pastou a chili. Vmícháme lístky koriandru. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!