Dhal z červené čočky a brambor
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 1 menší cibule
- 1 střední brambora (na kostičky)
- olej
- zázvor (čerstvý pokrájený, může být sušený)
- rajčatový protlak
- sůl
- červená kari pasta
- pískavice (řecké seno, fenugreek)
- česnek
- chilli
- 2 lžíce (rostlinné) smetany (nebo kokosového mléka)
- čerstvý koriandr
Postup Dhal z červené čočky a brambor
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku důkladně propláchneme. Na oleji orestujeme dozlatova pokrájenou cibuli. Přidáme zázvor, římský kmín, bramboru, slitou čočku, česnek, pískavici a rajčatový protlak a zalijeme vodou. Vaříme, až než změkne čočka i brambora. Poté zjemníme smetanou nebo mlékem, osolíme a dochutíme kari pastou a chili. Vmícháme lístky koriandru. Podáváme s rýží.