Rostbíf

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg dobře odleželého nízkého roštěnce
100 g sádla
50 g másla
mletý pepř
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.

  2. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby na 220-250°C, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 25-35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva).

  3. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené.

  4. Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!