Rostbíf s chřestem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g nízkého roštěnce
- sůl
- pepř
- olej
- lžička hl. mouky
- chřest
- strouhaný parmazán
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- stroužek česneku
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup Rostbíf s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, lojovatou stranu nařízneme ostrým nožem několika řezy, aby se nám maso neprohýbalo a necháme v chladu hodinu odležet.
Potom maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Maso se na délku trochu smrskne, ale na výšku naopak zvedne.
Zatažené maso vložíme na pekáček a za občasného polévání výpekem a obracení pečeme 45 minut při rozehřáté troubě na 200°C. Nakonec do šťávy přisypeme mouku a prohřejeme.
Chřest dáme do zapékací misky, osolíme opepříme, přidáme česnek, zasypeme kořením a pokapeme olejem a octem a necháme chvilku v chladu odpočinout. Potom chřest zasypeme sýrem a v troubě zapečeme při 200°C 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami, já míchám 2:1 tatarku s jogurtem a trochu přisolím.