Těstoviny s italskou klobáskou salsiccia, sušenými rajčaty a bazalkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- oblíbené těstoviny
- 2 stroužky česneku
- 200 g čerstvé klobásky salsiccia
- 100 ml bílého suchého vína
- 10 plátků sušených rajčat v oleji
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 10 lístků čerstvé bazalky
- mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř
Postup Těstoviny s italskou klobáskou salsiccia, sušenými rajčaty a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím oloupeme česnek, rozmáčkneme jej plochou stranou nože. V hlubší pánvi na oleji pak česnek chvíli opékáme, aby pustil aroma vyndáme jej, svou funkci již splnil. Do oleje dáme klobásku zbavenou střívka a nadrtíme vařečkou. Přidáme na nudličky pokrájené plátky sušených rajčat. Opékáme do zezlátnutí klobásky, trvá to asi 4 minuty. Zvýšíme plamen, podlijeme vínem a vaříme, až se téměř odpaří. Na konec zasypeme bazalkou pokrájenou nebo nastříhanou na proužky a dochutíme solí a pepřem.
Do pánve vhodíme uvařené scezené těstoviny, ještě minutu mícháme, aby se se směsí spojily a ihned podáváme. Porce na talíři můžeme posypat lžičkou nastrouhaným parmezánem.