Těstoviny s italskou klobáskou salsiccia, sušenými rajčaty a bazalkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

oblíbené těstoviny
2 stroužky česneku
200 g čerstvé klobásky salsiccia
100 ml bílého suchého vína
10 plátků sušených rajčat v oleji
2 lžíce oleje ze sušených rajčat
10 lístků čerstvé bazalky
mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

  2. Mezitím oloupeme česnek, rozmáčkneme jej plochou stranou nože. V hlubší pánvi na oleji pak česnek chvíli opékáme, aby pustil aroma vyndáme jej, svou funkci již splnil. Do oleje dáme klobásku zbavenou střívka a nadrtíme vařečkou. Přidáme na nudličky pokrájené plátky sušených rajčat. Opékáme do zezlátnutí klobásky, trvá to asi 4 minuty. Zvýšíme plamen, podlijeme vínem a vaříme, až se téměř odpaří. Na konec zasypeme bazalkou pokrájenou nebo nastříhanou na proužky a dochutíme solí a pepřem.

  3. Do pánve vhodíme uvařené scezené těstoviny, ještě minutu mícháme, aby se se směsí spojily a ihned podáváme. Porce na talíři můžeme posypat lžičkou nastrouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!