Jablkáč s mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 850 g jablek
- šťávu z 1 citronu
- 60 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- 3 vejce
- 50 g rozinek
- 50 g loupaných mandlí
- 50 ml rumu
- 50 g strouhanky
- celá skořice
- 4 hřebíčky
- máslo
- mletý kokos na vymazání a vysypání formy
Postup Jablkáč s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Dáme do kastrolu, zalijeme rumem a citronovou šťávou, přidáme vanilkový, skořicový cukr, skořici, hřebíček a rozdusíme na hustou kaši. Vyndáme koření a necháme vychladnout.
V míse si umícháme žloutky s cukrem, přimícháme vychladlou jablečnou kaši. Dále vmícháme rozinky, nakrájené mandle, strouhanku, nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 45-50 minut. Záleží na troubě.