Jablkáč s mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

850 g jablek
šťávu z 1 citronu
60 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
3 vejce
50 g rozinek
50 g loupaných mandlí
50 ml rumu
50 g strouhanky
celá skořice
4 hřebíčky
máslo
mletý kokos na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Dáme do kastrolu, zalijeme rumem a citronovou šťávou, přidáme vanilkový, skořicový cukr, skořici, hřebíček a rozdusíme na hustou kaši. Vyndáme koření a necháme vychladnout.

  2. V míse si umícháme žloutky s cukrem, přimícháme vychladlou jablečnou kaši. Dále vmícháme rozinky, nakrájené mandle, strouhanku, nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  3. Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 45-50 minut. Záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!