Jablkový salám

Recepty, Cukroví

Suroviny

1 kg jablek
2 lžíce citrónové šťávy
300 g cukru
200 g nahrubo mletých ořechů
100 g rozinek
hrst nadrobno nařezaného kandovaného ovoce
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Neolúpané jablká zbavíme jadrovníka a narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme šťavou a dusíme asi 15 minút. Jablká rozmixujeme.

  2. Do jablkovej kaše prisypeme cukor a za stáleho miešania varíme asi 15min, kým zmes nie je úplne hustá (doba dusenia záleží to od jabĺk).

  3. Odstavíme z ohňa, pridáme orechy, kandizovanú kôru, hrozienka, dobre premiešame a necháme prechladnúť.

  4. Alobal posypeme kokosom, jablkovú hmotu vytvarujeme do tvaru valca s priemerom cca 5-6 cm, posypeme aj zhora kokosom a zabalíme do alobalu (nemusíme mať dokonalý valec, ten vytvarujeme po druhom zabalení).

  5. Celý valec zabalíme ešte do jedného alobalu a rukami vytvarujeme pekný tvar valca.

  6. Dáme do chladu a vybalíme a režeme až po 10 dňoch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!