Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 prsní kuřecí řízky
- Sušená rajčata v oleji
- Cherry rajčata
- 200 ml vývaru
- Plátek másla (bylinkového)
- Sůl
- pepř
- třtinový (krupicový) cukr
- Lanýžový olej
- Lžíce parmazánu (strouhaného)
Postup Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní řízky podélně rozkrojíme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme uvnitř.
Do vzniklé kapsy klademe nakládaná sušená rajčata v oleji a poté přehneme a zajistíme párátkem.
Osolíme a opepříme na povrchu a vložíme vyšší zakrývací pánve s mírně rozpáleným olejem.
Zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhly, přilijeme 200 ml vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme cca 20 minut, přidáme plátek másla (nejlépe bylinkového).
Pak rolády vyjmeme a zabalíme do alobalu a odložíme.
Do výpeku přidáme 2 lžíce rajského protlaku, 2 najemno pokrájené jarní cibulky, pár zbylých sušených rajčat, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme lžíci třtinového cukru.
Přilijeme 200 ml vody a redukujeme na mírném plameni. Po dobu redukce můžeme přidat listy bazalky, které pak vyjmeme.
Po dosažení množství omáčky sejmeme z plamenu a lehce tyčovým mixérem rozmixujeme.
Ještě dochutíme solí či cukrem a kapkou lanýžového oleje (nemusí být).
Aby omáčka byla dokonalá, zahustíme ji na jemnou strouhaným parmezánem či jiným tvrdým sýrem (Grand Moravia) a na ozdobu vhodíme pár cherry rajčat, již krátce povaříme. Nevařit již dlouho, aby zůstala rajčata vcelku na zdobení.