Sušená kachní prsa na salátu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachní prso s kůží
200 g hrubé mořské soli
200 g třtinového cukru
5 cm zázvoru
drcený pepř (já použila citrónový)
Na salát:
1 zralá hruška
ledový salát
pepř
kdo má rád, může přidat rukolu
trochu vlašských ořechů
karamelizovaná cibule (odkaz na ni viz. pozn.)
olivový olej
bílý vinný ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prso hodně opepříme, nesolíme.

  2. Do ploché misky vsypeme sůl s cukrem a nastrouhaným zázvorem, dobře vše promícháme a vložíme do směsi maso, kůží navrch, kterou také zasypeme směsí. Zakryté necháme dva dny stát v lednici. Tekutina z masa zůstane v misce.

  3. Maso poté od směsi důkladně omyjeme, osušíme a kůži nakrájíme na kostičky. Ale to až za ty dva dny.

  4. Ledový salát natrháme do misky, smícháme s rukolou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

  5. Na suché rozpálené pánvi opečeme zprudka kachní prso nejprve kůží dolů, aby pustila tuk a poté už pozvolna ze strany druhé. Neměli bychom ho péct moc dlouho, max 3-5 min. z každé strany.

  6. Poté maso vyjmeme a necháme zbavit přebytečného tuku na papírové utěrce.

  7. Do výpeku dáme krátce opéct hrušky a ořechy, vyjmeme a také necháme zbavit přebytečného tuku.

  8. Na stejné pánvi připravíme i karamelizovanou cibuli (viz. pozn.).

  9. Salát promícháme s olivovým olejem, octem a solí, naservírujeme na talíř, poklademe hruškami, karamelizovanou cibulí, ořechy a na tenké plátky nakrájenými kachními prsy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!