Sušená kachní prsa na salátu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kachní prso s kůží
- 200 g hrubé mořské soli
- 200 g třtinového cukru
- 5 cm zázvoru
- drcený pepř (já použila citrónový)
- Na salát:
- 1 zralá hruška
- ledový salát
- pepř
- kdo má rád, může přidat rukolu
- trochu vlašských ořechů
- karamelizovaná cibule (odkaz na ni viz. pozn.)
- olivový olej
- bílý vinný ocet
- sůl
Postup Sušená kachní prsa na salátu
Postup přípravy receptu
-
Kachní prso hodně opepříme, nesolíme.
Do ploché misky vsypeme sůl s cukrem a nastrouhaným zázvorem, dobře vše promícháme a vložíme do směsi maso, kůží navrch, kterou také zasypeme směsí. Zakryté necháme dva dny stát v lednici. Tekutina z masa zůstane v misce.
Maso poté od směsi důkladně omyjeme, osušíme a kůži nakrájíme na kostičky. Ale to až za ty dva dny.
Ledový salát natrháme do misky, smícháme s rukolou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Na suché rozpálené pánvi opečeme zprudka kachní prso nejprve kůží dolů, aby pustila tuk a poté už pozvolna ze strany druhé. Neměli bychom ho péct moc dlouho, max 3-5 min. z každé strany.
Poté maso vyjmeme a necháme zbavit přebytečného tuku na papírové utěrce.
Do výpeku dáme krátce opéct hrušky a ořechy, vyjmeme a také necháme zbavit přebytečného tuku.
Na stejné pánvi připravíme i karamelizovanou cibuli (viz. pozn.).
Salát promícháme s olivovým olejem, octem a solí, naservírujeme na talíř, poklademe hruškami, karamelizovanou cibulí, ořechy a na tenké plátky nakrájenými kachními prsy.