Skořicovo-mandlové šneky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky + na vál
- 90 ml mléka
- 70 g másla + na potření
- 50 g moučkového cukru
- 7 g sušeného droždí
- (60 ml vody)
- 2 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 80 g mandlí na plátky nebo nasekané
- 70 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 4 lžíce skořice
Postup Skořicovo-mandlové šneky
Postup přípravy receptu
-
Mléko, máslo a moučkový cukr necháme na mírném ohni rozpustit. Do mouky nasypeme droždí a špetku soli a smícháme s rozpuštěnou směsí a vejci. Dle potřeby přidáváme vodu tak, aby těsto bylo tužší, mírně lepivé. Těsto necháme kynout minimálně hodinu.
Poté těsto vyválíme co nejvíce a do tvaru obdélníků. Připravíme náplň. Rozpustíme máslo s cukrem a skořicí v hrnci a potřeme vyválené těsto. Posypeme mandlemi.
Těsto pečlivě srolujeme, nakrájíme a dáme na pečící papír na plech. Na plechu šneky mírně rukou zmáčkneme, aby byly placatější a neoddělovalo se těsto od náplně. Potřeme rozpuštěným máslem.
Pečeme na 200°C asi 20 minut.