Mangoldové rohlíčky s makovou moukou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 150 g pohankové mouky
- 300 g hladké mouky
- 50 g makové mouky
- 1 lžička soli
- 200 g mangoldu
- 4 lžíce oleje
- cca 200 ml mléka
- 30 g droždí
- Na posypání:
- semínka: len, sezam, kmín...
- 1 bílek
- ½ lžičky kurkumy
Postup Mangoldové rohlíčky s makovou moukou
Postup přípravy receptu
-
Mangold sparíme vriacou vodou (len ho vodou prelejeme), necháme odkvapkať a rozmixujeme.
Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a spolu s ostatnými prísadami a rozmixovaným mangoldom dobre vymiesime. Cesto zakryjeme utierkou a necháme cca 45 min kysnúť.
Potom cesto rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme na kruh hrubý asi 1 cm a rozrežeme na 8 častí. Každú časť stočíme od širšieho okraja k špicu.
Rohlíčky uložíme na plech, potrieme bielkom rozšľahaným s kurkumou a posypeme semienkami. Pečieme v rúre na 180°C asi 20-25 minút.