Mangoldové (špenátové) placičky s cibulovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Placičky:
500 g mangoldu (špenátu)
500 g brambor vařených ve slupce
1 vejce
cibule
150-200 g polohrubé mouky (dle potřeby)
olej
sůl
Omáčka:
500 g cibule
3 lžíce hladké mouky
cca 3 dl mléka
olej
1 lžíce kari
1 lžička mleté papriky
pepř
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Mangold povaríme 5 minút v osolenej voda. Scedíme a rozmixujeme s 3 lyžicami vody z varenia (to len kvôli lepšiemu mixovaniu).

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixovaný mangold, osolíme a vydusíme všetku tekutinu. Necháme vychladnúť.

  3. Zemiaky ošúpeme, najemno nastrúhame (alebo prepasírujeme), pridáme vychladnutý mangold, vajce a premiešame. Pridáme múku. Pridávame ju najprv menej, podľa potreby, aby sme mali cesto tak husté, aby sme mohli vytvarovať placičky. Lepšie sa tvarujú vlhkými rukami. Placičky opekáme z oboch strán na suchej panvici.

  4. Na omáčku nakrájame cibuľu na tenké kolieska a orestujeme ju na oleji. Pridáme kari, papriku, korenie a zaprášime múkou. Dobre premiešame. Zalejeme mliekom a povaríme na hustejšiu omáčku. Osolíme. Hotovú omáčku odstavíme a dochutíme octom.

  5. Placičky podávame s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!