Voňavé krůtí plátky s přírodní šťávou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 plátky z krůtích prsou
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar (horký nebo voda)
- Na marinádu:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička třtinového cukru
- na špičku nože sušeného rozmarýnu
- na špičku nože sušeného estragonu
- na špičku nože kurkumy
- na špičku nože sušené máty (mátového čaje)
- sůl
Postup Voňavé krůtí plátky s přírodní šťávou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu vložíme do olivového oleje a dobře prošleháme. Plátky masa osolíme a potřeme marinádou.
Vložíme na rozpálenou suchou pánev a opečeme z obou stran dohněda. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a výpek zasypeme moukou. Prosmahneme, zalijeme horkým vývarem nebo i vodou do hustoty řidší omáčky. Vrátíme plátky masa, snížíme teplotu na minimum a prováříme 30 minut. Průběžně mícháme a doléváme horkou vodu.
Šťávu k přelévání masa dochutíme solí, pepřem a pomerančovou šťávou.