Voňavé krůtí plátky s přírodní šťávou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky z krůtích prsou
2 lžíce hladké mouky
vývar (horký nebo voda)
Na marinádu:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce pomerančové šťávy
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky černého pepře
1 lžička třtinového cukru
na špičku nože sušeného rozmarýnu
na špičku nože sušeného estragonu
na špičku nože kurkumy
na špičku nože sušené máty (mátového čaje)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu vložíme do olivového oleje a dobře prošleháme. Plátky masa osolíme a potřeme marinádou.

  2. Vložíme na rozpálenou suchou pánev a opečeme z obou stran dohněda. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a výpek zasypeme moukou. Prosmahneme, zalijeme horkým vývarem nebo i vodou do hustoty řidší omáčky. Vrátíme plátky masa, snížíme teplotu na minimum a prováříme 30 minut. Průběžně mícháme a doléváme horkou vodu.

  3. Šťávu k přelévání masa dochutíme solí, pepřem a pomerančovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!