Vepřová plec na celeru

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

olivový olej
česnek
cibule
2 dl bílého vína
1/2 kg vepřové plece
sůl
pepř
řapíkatý celer
2 citrony
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Půl kila vepřové plece nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme.

  2. V kastrolu opečeme na olivovém oleji cibuli a česnek, přidáme vepřovou plec, zalijeme dvěma deci bílého vína.

  3. Dusíme pod pokličkou 30 min, k poloměkkému masu přidáme nakrájený řapíkatý celer, dusíme dalších 20 min.

  4. Rozmícháme dvě vejce se šťávou z dvou citronů, přilijeme k masu a rychle mícháme aby se vejce nesrazila, poté dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!