Vepřová plec na celeru
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- olivový olej
- česnek
- cibule
- 2 dl bílého vína
- 1/2 kg vepřové plece
- sůl
- pepř
- řapíkatý celer
- 2 citrony
- 2 vejce
Postup Vepřová plec na celeru
Postup přípravy receptu
-
Půl kila vepřové plece nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme.
V kastrolu opečeme na olivovém oleji cibuli a česnek, přidáme vepřovou plec, zalijeme dvěma deci bílého vína.
Dusíme pod pokličkou 30 min, k poloměkkému masu přidáme nakrájený řapíkatý celer, dusíme dalších 20 min.
Rozmícháme dvě vejce se šťávou z dvou citronů, přilijeme k masu a rychle mícháme aby se vejce nesrazila, poté dosolíme.