Hovězí kousky z trouby na způsob guláše
Recepty, Hovězí masoPostup Hovězí kousky z trouby na způsob guláše
Postup přípravy receptu
-
Dno kastrolu poklademe kousky sádla. Přidáme hovězí kousky, cibuli nakrájenou na kolečka a celé stroužky česneku. Všechno promícháme a přikryté dáme péct do trouby na 220-250 stupňů.
Po půl hodiny zkontrolujeme, přidáme sůl, pepř a posypeme mletou paprikou. Pečeme, než je maso měkké, podle potřeby můžeme přilít trochu vody nebo ztlumit troubu.
Když je maso měkké, vytáhneme ho a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vody na zředění. Maso vrátíme do omáčky, podle potřeby můžeme ještě dochutit a necháme pár minut probublat na sporáku.
Podáváme s knedlíkem, bramborami, bramborovými noky, rýží...