Hovězí kousky z trouby na způsob guláše

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 700 gr hovězích kousků
sádlo
2 velké cibule
1 palička česneku
sůl
pepř
sladká mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Dno kastrolu poklademe kousky sádla. Přidáme hovězí kousky, cibuli nakrájenou na kolečka a celé stroužky česneku. Všechno promícháme a přikryté dáme péct do trouby na 220-250 stupňů.

  2. Po půl hodiny zkontrolujeme, přidáme sůl, pepř a posypeme mletou paprikou. Pečeme, než je maso měkké, podle potřeby můžeme přilít trochu vody nebo ztlumit troubu.

  3. Když je maso měkké, vytáhneme ho a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vody na zředění. Maso vrátíme do omáčky, podle potřeby můžeme ještě dochutit a necháme pár minut probublat na sporáku.

  4. Podáváme s knedlíkem, bramborami, bramborovými noky, rýží...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!