Masová polévka s pórkem a játrovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- masový vývar
- mrkev
- kořen petržele
- celer
- malý pórek
- petrželová nať nebo pažitka
- sůl
- Játrové knedlíčky:
- vepřová játra
- česnek
- cibule
- vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- Solamyl
- strouhanka
Postup Masová polévka s pórkem a játrovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Knedlíčky: Játra pomeleme na masovém mlýnku s česnekem a cibulí. Potom přidáme vejce, sůl, koření, solamyl a strouhanku, dobře promícháme, strouhanky dáme tolik, aby se s hmoty dobře dělaly kuličky, které pak obalíme ve strouhance.
Vývar dáme vařit spolu se zeleninou a vaříme asi 15 minut, přidáme knedlíčky a ještě povaříme 10 minut, potom dosolíme a přidáme nakrájenou petrželku nebo pažitku.