Plněná paprika na studené pohoštění
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 4 středně velké papriky masitějšího typu
- 150 g pomazánkového másla s příchutí nivy/lahodná je i s příchutí křenu
- 100 g másla
- 1 červená cibule nakrájená nadrobno
- 1 lžíce nadrobno nakrájených lístků petržele
- sůl na dochucení
Postup Plněná paprika na studené pohoštění
Postup přípravy receptu
-
Z očištěných paprik odřízneme větší kus špičky i větší kus vršku, které nakrájíme nadrobno.
Z paprik odstraníme semeníky.
Máslo pokojové teploty ušleháme společně s pomazánkovým máslem.
Přidáme nakrájené kousky paprik, cibulku, petrželku, sůl podle potřeby a promícháme.
Papriky naplníme a dáme zatuhnout do lednice, ideální je přes noc.
Poté papriky nakrájíme na tenká kolečka a použijeme jako chuťovku k pečivu.
Také můžeme použít na obložený talíř, nebo kolečkem papriky ozdobit namazané pečivo.