Domácí smetanové houstičky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

350 g špaldové mouky
200 ml mléka
50 g najemno nastrouhaného sýru Gouda
150 g Jaroměřický smetanový sýr Fénix
100 g másla (změklého)
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžíce mletého kmínu
sezamová a slunečnicová semínka (na ozdobu)
1 vejce na potření housek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme ve velké míse dohromady a zpracujeme nelepivé těsto. Z těsta pak pleteme houstičky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 35 - 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!