Žampionová a hermelínová pizza
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto na 3 pizzy:
- 1 lžíce sušeného droždí
- 1,5 hrnku teplé vody
- 3,5 hrnku hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- Omáčka:
- rajský protlak
- 1 lžíce olivového oleje
- koření na pizzu nebo sušená bazalka
- oregano
- menší stroužek česneku (třený)
- sůl
- pepř
- Žampionová:
- čerstvé žampiony (na plátky)
- šunka
- mozzarella
- zelené olivy
- Hermelínová:
- 1 Hermelín na plátky
- nastrouhaný Eidam
- sterilovaná kukuřice
- červená cibule (na kolečka)
- černé olivy
Postup Žampionová a hermelínová pizza
Postup přípravy receptu
-
Droždí dáme do mísy, zalijeme teplou vodou, chvíli necháme stát a přidáme mouku, sůl a olej. Mícháme, dokud nevznikne těsto. Necháme cca 2 hodin kynout.
Poté těsto rozdělíme na 3 části (koule) a lehce pomoučíme. Na plechu máme pečící papír, těsto dáme na něj a prsty tlačíme těsto do krajů.
Omáčku připravíme smícháním všech surovin a necháme chvíli odpočinout v lednici.
Suroviny na obě pizzy klademe na těsto a dáváme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme kolem 20 minut.