Italská sekaná s pórkem, bylinkami, rajčaty a slaninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mleté vepřové plece
2-3 rajčata
1 chilli paprička
olej
červená cibule
čerstvé oregano
čerstvý tymián
2 KL worcesteru
4 PL rajské šťávy
1 pokrájený pórek
sůl, pepř
2 PL strouhaného parmazánu
vývar (voda)
trocha strouhanky z celozrnného pečiva
4 stroužky česneku
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pokrájený pórek, pokrájenou chilli papričku, vejce, spařená oloupaná a nakrájená rajčata. Vše smícháme s mletým masem. Přidáme sůl, pepř, worcester, utřený česnek, parmazán a strouhanku z celozrnného pečiva. Orestujeme nakrájenou červenou cibuli a vmícháme k masové směsi.

  2. Mokrou rukou uděláme jednu velkou nebo dvě menší šišky. Šišku sekané dobře zabalíme do pečícího papíru. Propícháme vidličkou a vložíme na plech, potřený olejem.

  3. Maso vložíme krátce do rozehřáté trouby na program gril (cca 8 minut). Sekanou dopékáme v rozehřáté troubě v pečícím papíře cca 15 minut. Po této době papír odstraníme. Přidáme na plech rajskou šťávu. Podléváme vývarem nebo vodou.

  4. Sekanou ke konci pečení na povrchu pokryjeme plátky slaniny nebo uzené šunky a pečeme dozlatova. Podáváme s petrželkovým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!