Křehký koláč s podmáslovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1,25 hrnku hladké mouky
- 1/2 KL cukru
- cca 120 g másla
- 2 polévkové lžíce ledové vody
- Krém:
- 1,5 hrnku podmáslí
- 3,5 polévkové lžíce hladké mouky
- 3 vejce
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 panák rumu
Postup Křehký koláč s podmáslovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Těsto: V robotu jsem si smíchala sypké ingredience a pak postupně po kostkách přidávala máslo, dokud těsto nezačalo vytvářet tužší kousky o velikosti hrášku, které ale při zmáčknutí tvořily soudržné těsto. Na pomoučněné ploše jsem jej trochu propracovala a v celofánu dala na hodinu chladit do lednice.
Krém: Smíchala jsem si mouku, cukr a vejce. Pak jsem postupně přidávala máslo a podmáslí. A úplně nakonec rum.
Těsto jsem víceméně prsty rozprostřela po formě i po stranách a vlila do něj podmáslovou směs. Koláč jsem prvně pekla 15 minut v troubě vyhřáté na 220°C. Poté jsem teplotu snížila tak na 180°C, koláč jsem přikryla pečícím papírem (nebo lze alobalem) a pekla další půl hodinu.