Pečený králík s bůčkem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 600 g bůčku
- 2 velké cibule
- 2 palice česneku
- sůl
- koření na divočinu
- mleté nové koření
- kmín
- tymián
- (kousek másla ale nemusí být bůček je tučnější, tak králíka dost omastí.)
Postup Pečený králík s bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, bůček nakrájíme na plátky. Na dno pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a polovinu nasekaného česneku.
Králíka s bůčkem osolíme a okořeníme kmínek, novým kořením, kořením na divočinu, tymiánem a střídavě narovnáme do pekáče s cibulí a česnekem.
Na maso dáme druhou polovinu nasekaného česneku a kousek másla, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C asi na hodinku. Pak maso obrátíme přiklopíme druhým pekáček a dopečeme do měkka.