Nejen valentynsky vysoky cheesecake s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200-250 g oblíbených sušenek (derby, koka, lotus, bebé ctverate)
100 g másla
Náplň:
250 g mascarpone
200-250 g ricotta
400 g zákysaná smetana
150 g jogurt (nemusí být)
300 ml smetany ke šlehání
1 tučný tvaroh ve vaničce nebo 250 g čerstvého sýra (typu lučina)
5 vajec
400 g cukru moučka
Vrstva na vychlazený dort:
250 ml smetany
250 ml zakysané smetany
1/2 citronu
8 lžic moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Susenky rozdrtime a smichame s maslem - vysteleme 28-30 cm dortovou formu. Smichame mlecne vyrobky - metlou a vejce vedle vyslehame s cukrem, smichame obe misy dohromady - slehac na nejnizsi stupen kvuli vzduchu.

  2. Vylijeme do formy, dame do vyhrate trouby na 170 °C, pod nej plech s vodou (nedavam formu do nej kvuli proteceni)..- peceme v pare cca 75 min, dort se musi chvili po upeceni trepat.

  3. Nechame v troube cca 4 hodiny, pote vytahneme a nechame uplne vychladnout. Potreme smesi slehacky se zakysankou, cukrem a citr.stavou, nazdobime jahodami a zalijeme zelatinou. Nechame pres noc vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!