Pstruh na bylinkovém másle s novými brambůrkami

Recepty, Ryby

Suroviny

2 čerstvé vykuchané pstruhy (nebo chlazené z obchodu)
hrst čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián, oregano, petrželka, pažitka)
10 kuliček barevného pepře
1 lžička hrubozrnné soli
2 stroužky česneku
100 g másla
8-10 ks menších nových brambor

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do hmoždíře dáme česnek pokrájený na plátky, hrubozrnnou sůl a celý pepř a vše rozdrtíme. Pak přidáme pokrájené bylinky a znovu projedeme hmoždířem. Utřenou bylinkovou směs smícháme s máslem pokojové teploty.

  2. Pstruhy omyjeme, očistíme od hlav, zadních ploutví a hřbetních ploutviček a podélně je prořízeneme k páteřní kosti (aby se dali dobře otevřít a vznikla taková kapsa). Vysušíme papírovou utěrkou. Naplníme bylinkovým máslem do vnitřků ryb po celé délce a pomažeme je i z obou vnějších stran. Vložíme do rozpálené pánve (bez tuku, stačí máslo z ryb) a opékáme z každé strany 5-10 min.

  3. Podáváme s kouskem citronu a s vařenými novými brambůrkami (nejlépe se slupkou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!