Pstruh na bylinkovém másle s novými brambůrkami
Recepty, RybySuroviny
- 2 čerstvé vykuchané pstruhy (nebo chlazené z obchodu)
- hrst čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián, oregano, petrželka, pažitka)
- 10 kuliček barevného pepře
- 1 lžička hrubozrnné soli
- 2 stroužky česneku
- 100 g másla
- 8-10 ks menších nových brambor
Postup Pstruh na bylinkovém másle s novými brambůrkami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do hmoždíře dáme česnek pokrájený na plátky, hrubozrnnou sůl a celý pepř a vše rozdrtíme. Pak přidáme pokrájené bylinky a znovu projedeme hmoždířem. Utřenou bylinkovou směs smícháme s máslem pokojové teploty.
Pstruhy omyjeme, očistíme od hlav, zadních ploutví a hřbetních ploutviček a podélně je prořízeneme k páteřní kosti (aby se dali dobře otevřít a vznikla taková kapsa). Vysušíme papírovou utěrkou. Naplníme bylinkovým máslem do vnitřků ryb po celé délce a pomažeme je i z obou vnějších stran. Vložíme do rozpálené pánve (bez tuku, stačí máslo z ryb) a opékáme z každé strany 5-10 min.
Podáváme s kouskem citronu a s vařenými novými brambůrkami (nejlépe se slupkou).