Gulášovka z točeňáku
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g chalupářského kabanosu
- 2 cibule
- ½ červené a zelené kapie
- kořenová zelenina (menší mrkev a petržel, kousek celeru)
- 2 l vývaru nebo vody
- 2 PL mletá červená paprika (sladká)
- chilli papričky
- 3 PL sádla
- sůl, mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- petrželová nať
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 1 PL sójové omáčky
- 3 brambory
Postup Gulášovka z točeňáku
Postup přípravy receptu
-
V hrnci osmahneme na sádle na drobno nakrájenou cibuli, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, divoké koření a obě papriky pokrájené na kostičky.
Přidáme na malé kostičky nakrájený kabanos, který orestujeme a zaprášíme 2 PL mleté sladké papriky, zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme, přidáme chilli papričky a necháme zvolna vařit asi 10 minut
Nakonec přidáme sójovou omáčku a na kostičky nakrájené brambory a 5 minut vaříme, zbývá jen mírně zahustit, dochutit česnekem a majoránkou.
Dozdobím petrželovou natí.