Řapíková variace
Recepty, SalátySuroviny
- svazek řapíkatého celeru (6-8 stonků)
- 2 jablka
- hrst sušených brusinek nebo rozinek
- 2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- trs hroznového vína (červené nebo růžové)
- 2 kelímky bílého smetanového jogurtu (po150 g)
- citronový pepř
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje extra virgin (možno dát i sezamový)
- lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 2 hrsti slunečnicových semínek na sucho opražených na pánvi
Postup Řapíková variace
Postup přípravy receptu
-
Celer (bez listů) a jadřinců zbavená, neoloupaná jablka nakrájíme na přibližně stejné kousky.
Přidáme hroznové víno, pokud jsou kuličky veliké, můžeme přepůlit a odstranit pecičky.
Přihodíme brusinky a nahrubo nasekané ořechy, zakápneme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme dle chuti.
Vmícháme jogurt, (kdo chce, dá místo jogurtu kysanou smetanu), nakonec přidáme opražená slunečnicová semínka, řádně promícháme, dle potřeby dosolíme a dáme zchladit do ledničky.