Řapíková variace č. 2
Recepty, SalátySuroviny
- 6 stonků řapíkatého celeru
- 1 - 2 jablka
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- Na zálivku:
- Kelímek zakysané smetany (Chef de Créme 30%)
- lžička medu
- lžička dijonské hořčice
- lžíce citronové šťávy
- lžíce olivového oleje (nebo citronového)
- 2 lžíce strouhaného parmazánu nebo sýru Gran moravia
- sůl
- čertvě drcený pepř
Postup Řapíková variace č. 2
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme zálivku tím, že vymícháme všechny suroviny, na ni určené, do hladké konzistence. Dosolíme a dokořeníme dle vlastní chuti.
Stonky celeru a jablka (neoloupaná, ale bez jadřince) nakrájíme, dáme do mísy, přelijeme zálivkou a rukama proházíme, aby se nám jablíčka i celer pěkně omatlaly.
Na miskách či talířích, na kterých servírujeme, poházíme nahrubo sekanými jádry vlašských ořechů a dozdobíme lístky z řapíků. Můžeme zakapat olivovým olejem.
Dietáři jedí jen tak, ostatní si můžou zakousnout křupavou bagetku nebo jiné oblíbené pečivo.