Řapíková variace č. 2

Recepty, Saláty

Suroviny

6 stonků řapíkatého celeru
1 - 2 jablka
1/2 hrnku vlašských ořechů
Na zálivku:
Kelímek zakysané smetany (Chef de Créme 30%)
lžička medu
lžička dijonské hořčice
lžíce citronové šťávy
lžíce olivového oleje (nebo citronového)
2 lžíce strouhaného parmazánu nebo sýru Gran moravia
sůl
čertvě drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme zálivku tím, že vymícháme všechny suroviny, na ni určené, do hladké konzistence. Dosolíme a dokořeníme dle vlastní chuti.

  2. Stonky celeru a jablka (neoloupaná, ale bez jadřince) nakrájíme, dáme do mísy, přelijeme zálivkou a rukama proházíme, aby se nám jablíčka i celer pěkně omatlaly.

  3. Na miskách či talířích, na kterých servírujeme, poházíme nahrubo sekanými jádry vlašských ořechů a dozdobíme lístky z řapíků. Můžeme zakapat olivovým olejem.

  4. Dietáři jedí jen tak, ostatní si můžou zakousnout křupavou bagetku nebo jiné oblíbené pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!