Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4OO g kuřecích prsních řízků
- 100 g šunky
- 50 g mandlí (spařené a oloupané)
- 100 g vypeckovaných sušených švestek
- olej
- máslo
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 ml bílého vína
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- koření Křidélka s chutí medu od Vitany
- lžíce medu
Postup Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme.
Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát. Maso poprášíme kořením a lehce potřeme olejem (já to dělám rukou), poklademe šunkou a nasekanými švestkami a mandlemi). Alobal svineme do tzv. bonbonu a utěsníme okraje. Dáme do pekáčku.
Dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C na cca 45 minut. Po upečení necháme roládu čtvrt hodiny odpočinout a krájíme porce, které přeléváme omáčkou.
Na omáčku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem, prošleháme metlou, přidáme bílé víno a táhneme na mírném plameni cca dvacet minut.Dochutíme lžící medu, solí a pepřem. Omáčku můžeme po odstavení zjemnit lžící másla.