Marinovaný králík
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 200 g krájeného česnekového boku
- pepř
- sůl
- 4 stroužky česneku
- Marináda:
- 100 ml oleje
- 3 kl koření Izrael
- 100 ml bílého vína
- voda na podlití
Postup Marinovaný králík
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme a naporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
Připravíme si marinádu smícháním oleje, koření a bílého vína. Každou porci králíka potřeme marinádou, poklademe plátky česneku. Porce skládáme do misky s víkem, marinádu která nám zůstala přilejeme k porcím králíka, zavřeme víkem a necháme 2-3 dny marinovat v lednici. Pokud maso necháme v lednici déle, po 2 dnech maso otočíme.
Po marinování jednotlivé porce krájíka zabalíme do krájeného česnekového boku, naskládáme do pekáče, přelejeme marinádou a podlejeme vodou.
Pečeme pod poklicí na 200°C cca hodihu a půl, podle velikosti králíka. Po dobu pečení maso přeléváme výpekem a doléváme vodu.